Spring til indhold

Den nye nationalsang

Sangen Et lille land og lige midt i verden vandt i 2007 en konkurrence om at skrive en ny nationalsang. Konkurrencen var arrangeret af Spil Dansk, og som begrundelse sagde juryen blandt andet:

Det er en sang om det danske folks luner på godt og ondt svøbt ind i beskrivelser af den danske natur. Den er med sin klare opbygning et eksempel på en rigtig god melodi, der hviler i sig selv og vil fungere godt til fællessang.

Et lille land og lige midt i verden har ikke erstattet Der er et yndigt land til landskampe i fodbold og håndbold. Men den bruges i dag på skoler, gymnasier og højskoler, ligesom den er på repertoiret hos mange kor og ved mange foreningers fællessang over hele landet.

Komponisten

Jakob Freud-Magnus (f. 1956) er cand.mag. i musikvidenskab, uddannet på Århus Universitet og Københavns Universitet. Ud over sit kunstneriske og kreative arbejde, som komponist, sangskriver, musiker, forfatter og opfinder, har han arbejdet praktisk og teoretisk, som konsulent, underviser og lærebogsforfatter inden for områderne sang, musik og kreativitet. Læs mere om Jakob Freud-Magnus her.

Tekstforfatteren

Steen Krarup Jensen (f. 1950) er udannet billedhugger på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Ved siden af sit kunstneriske og poetiske arbejde, som billedhugger, opfinder og sangskriver, har han blandt andet arbejdet som tekstforfatter og ghostwriter i forretningsmæssige og politiske sammenhænge. Læs mere om Steen Krarup Jensen her.

Jakob Freud-Magnus og Steen Krarup Jensen ved prisoverrækkelsen og uropførelsen af Et lille land og lige midt i verden i Radiohusets koncertsal, 2007.